از بین بردن آفات گیاهان با کمک مواد شیمیایی طبیعی
گیاهان از مهمترین موجودات زندهی روی زمین هستند و حیات یک سیاره به وجود این موجودات بستگی دارد. پوششهای گیاهی یکی از اصلیترین زنجیرهی غذایی انسان و حیوانات بوده؛ به همین دلیل برای سلامت این دسته از موجودات، سالم بودن پوششهای گیاهی از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای تضمین سلامت پوششهای گیاهی، به خصوص محصولات کشاورزی باید از مواد محافظتی استفاده کرد. حشرات، بیماریهای گیاه و آفات از جمله موادی هستند که سلامت گیاه را به خطر انداخته و باعث شده تا فعالان محیط زیست و کشاورزان به دنبال راهی برای مقابله با این دسته از خطرات برای گیاهان باشند. یکی از راههایی که به سادگی میتواند به سلامت گیاه کمک کرده و از او در برابر آفات محافظت نماید، آفتکشها میباشد. اما این آفتکشها از چه تشکیل شده و چه تاثیری بر اکوسیستم یک منطقه از گیاهان و جانوران میگذارد؟ برای یافتن پاسخ، با این مقاله از سایا شیمی همراه باشید.
موجوداتی در کنار گیاهان
گیاهان در مراحل مختلف از زندگی خود با خطرات مختلفی رو به رو میشوند. آفات نیز یکی از این خطرات بوده که در هر زمانی از رشد گیاه میتواند به او حمله کرده و باعث نابودی یا آسیب جدی به آن شود. آفات به دو دسته تقسیم میشود؛ دستهای از آفات شامل حشرات ریزشده که به بافتهای داخلی گیاه حمله کرده و با استفاده کردن از این بافت، غذای مورد نیاز خود را تامین کرده و نابودی گیاه را در پی دارد. دستهی دوم آفات شامل انواع باکتریهای مضر، قارچهای بیماریزا و ویروسهای نابود کننده گیاهی میباشد که مقابله با آنها دشوار و به سختی میتوان گیاه را از شر باکتریها و ویروسها خلاص نمود. قارچهای بیماریزا نیز تنها با کمک آفتکش مناسب از بین میرود؛ در غیر این صورت مواد معدنی موجود در گیاه را استفاده کرده و باعث مرگ آن میگردد.

از بین بردن آفات گیاهان
جنگی در برابر آفات
در مبارزه با آفات، راههای گوناگونی وجود دارد. برای انتخاب مناسبترین روش برای از بین بردن آفات، بهتر است که در ابتدا نوع آفت را شناسایی نمود تا بتوان میزان اثری که بر گیاه داشته را تخمین زد. پس از شناسایی نوع آفت، باید به محل زندگی آن توجه کرد و با توجه به شیوه زندگی و تکثیر آن، به الگوریتم حیات آفت پی برد. با شناسایی بهتر آفت و دانستن محل زندگی آن، میتوان آفت کش مناسب را انتخاب کرده و به از بین بردن آفت اقدام کرد. برای استفاده از آفت کش نیز باید دقت شود که به گیاه و محیط پیرامون آن آسیب وارد نکرده و باعث آلودگی خاک نشود و باکتریها و جانوران مفید برای گیاه از بین نرود.
آفت کشها از چه تشکیل شدند؟
آفات به طور کلی بر اساس میزان خطری که میتوانند داشته باشند به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. همچنین آفت کشها به دو دسته طبیعی و شیمیایی نیز طبقه بندی میشوند. آفت کشهای طبیعی، نوعی از آفت کشها هستند که به صورت طبیعی و ارگانیک وجود داشته و توانایی از بین بردن هرگونه آفتی را ندارد اما برای محیط زیست، گیاهان و انسانها نیز خطری نداشته و آفتکشی کاملا ایمن شناخته میشود. بسیاری از آفت کشهای طبیعی از موادی تشکیل شدهاند که در هر خانهای یافت میشود مانند سرکه، دارچین یا سیر. اما آفت کشهای شیمیایی از فرمولاسیون متفاوتی پیروی کرده و میتواند به حالت پودر، محلول یا خمیر تولید گردد و با توجه به مواد شیمیایی استفاده شده در آن، برای نوع خاصی از آفات و گیاهان مورد استفاده قرار گیرد.
به طور کلی آفت کشها از انواع تثبیت کنندهها، پخش کنندهها، جذب کنندههایی مانند شکر یا ملاس، اسید بوریک و موادی که به سیستم عصبی آفات حمله کرده یا بر آنزیمهای حشره تاثیر گذار است و دیگر افزودنیها تشکیل میشود. تولید کنندگان آفت کشها به این موضوع نیز دقت میکنند که آفت کش تولید شده از طول عمر طولانی برخوردار بوده و به گیاه و محیط زیست آسیب وارد نکند و تنها آفت را از بین برده و توسط عوامل محیطی مثل آب باران به سرعت تجزیه نگردد و بر طعم محصولات کشاورزی نیز تاثیری نداشته باشد. امروزه بسیاری از آفتکشها از مواد ایمن ساخته میشود و استفاده از هرگونه جیوه یا اسید یا مواد شیمیایی که میتواند خطری به همراه داشته باشد ممنوع اعلام شده است.

از بین بردن آفات گیاهان
ممنون که تا انتها همراه این مقاله بودید. سایا شیمی پارت برای شما عزیزان آرزوی سلامتی داشته و شما برای خرید ایمن و مطمئن مواد شیمیایی مرغوب میتوانید به وبسایت رسمی سایا شیمی پارت مراجع نمایید.